28 maart 2004
Bezoek SRL
te Rijssen
Locaalspoor : Een serie foto's en links over het locale spoor
Zoals boven gezegd : Dit is het resultaat van enig gewebdesign dat ik met de wereld wil delen. De inhoud is een van mijn hobbys : Smal- en Locaalspoor.
Hierbij wil ik een aantal (museale) restanten aan U voorstellen over de kleine spoorwegen die in het begin van de negentiende eeuw werden aangelegd met het doel de gebieden die niet waren aangesloten op de 'Groote Spoorweg' tot bloei te brengen.
Op deze site vindt u dus enkele fotoseries en wat informatie over wat er wel of niet over deze wereld boemelt. Kijk gerust even rond en mocht U enig commentaar kwijt willen dan kunt U mij een beleefd mailtje sturen.

Tevens beschouw ik deze site als een mooi excuus om mijn H0e spoortje aan u voor te stellen.

Gebruik van de foto's op deze pagina's voor commmercieel of niet-commercieel gebruik is toegestaan onder de volgende voorwaarden :

1. Vermelding van de naam A.R.van Ravesteijn of de URL van deze site.
2. Een bericht hierover aan raves036@Planet.nl.

De oorspronkelijke foto's zijn niet geplaatst wegens ruimtegebrek op de server. Zij zijn per e-mail op te vragen. Het gebruik van deze foto's valt onder dezelfde voorwaarden als de gewone content van deze site.
vorige volgende willekeurige pagina BeneluxRail.net aanbevolen, Lijst van pagina's BeneluxRail.net aanbevolen, Lijst van pagina's
Voor diegene die denken dat ik de foto's en thumbnails met de hand maak : Nee, daar heb ik geen tijd voor. Ik gebruik een scriptje dat alle foto's verwerkt tot een serie thumbnails en genormaliseerde afmetingen. Mocht iemand het willen hebben geef me een mailtje. Voor de Windows gebruikers : Helaas, het is een Linux script.

De foto's zijn gemaakt men een Canon Digital IXUS, daarna met een Minolta Dimage 7Hi, en de laaste met een CANON 300D welke een prachtige fotokwaliteit oplevert, welke een droom is om mee te werken en ook niet zo extreem veel batterijen vreet. Nabewerking van de fotos is gedaan met het programma GIMP 2.0 onder Fedora Core 1.

De site wordt onderhouden met SBCMS, een online content management systeem wat ik voor de lol ontwikkel. Op het moment dat dit systeem wat meer ontwikkeld is zal het gepubliceerd worden onder de GPL.

Disclaimer.

De maker van deze site is te bereiken via raves036@planet.nl. Verdere publicaties met materiaal van deze site alleen volgens bovengenoemde voorwaarden. LInks naar deze sites zijn welkom, een bericht daarover wordt gewaardeerd. De maker van deze site acht zich niet verantwoordelijk voor gevolgen of schade die voortvloeit uit de informatie op deze site en de acht zich ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van de links die op deze site aanwezig zijn.