28 maart 2004
Bezoek SRL
te Rijssen
De fotodatabase
Hoera een nieuwe server !! En een eigen domein. En dat is niet voor niets, want de oude homeserver van planet liet maar 25MBytes toe. En dat is niet veel als je bedenkt dat de filosophie van de site is om de foto's te kunnen tonen in al hun pracht, schoonheid en vooral grootte.

Ik wil mij niet laten verleiden tot het schalen van de foto's tot sleutelgaatjes of postzegelformaat, ik wil dat iedereen duidelijk kan zien wat voor moois er op, in, tussen of langs de rails in Nederland te beleven is.

Ik hoop dat iedereen die deze site doorsnuffelt dermate enthousiast wordt dat ze gelijk in de auto stappen en de musea gaan bezoeken die op de site zijn afgebeeld. En daarmee het prachtige werk van vele vrijwilligers ondersteund.

Nu ben ik op een webhoster gestuit die tegen zeer democratische prijzen genoeg ruimte aanbied, en daarbij service en vriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan.

Laat ik het maar van de daken schreeuwen: Ga naar www.priorweb.be en overtuig uzelf van deze aardige Belgen.

Omdat ik de site wat journalistieker wil gaan vormgeven, minder foto's en meer tekst dus, en ik toch wil dat iedereen alle foto's kan zien, heb ik er een doorzoekbare fotodatabase aan vastgeplakt. Waar van elke sessie alle foto's opstaan ( En dat zijn er gauw meer dan honderd per sessie!).

De screenshot is trouwens van de open source browser Mozilla, waar de site uitgebreid op getest is. Overigens werkt de site ook prima op de Internet Explorer 6.0 en hoger.