Het 'net echt' gevoel voor modelbouwers, heerlijk. Daarom vindt ik het ook heel erg leuk om foto's van de baan en zijn scenery te nemen en hieraan te toetsen of het er goed uitziet.
Natuurlijk kan ik het niet laten om ook enkele foto's op te werken tot oude foto's. Dit doe ik met het open source (==gratis) pakket the gimp.
Dit is een zeer goed en veelzijdig pakket, alhoewel je wel eerst de (grote) handleiding moet lezen.
Meer info over Gimp?
www.gimp.org
Alle steen, grind, kolen en zandstructuren delen dezelfde goedkope grondstof. Kattebakkleikorrels. gemalen, gezeeft, gesorteerd en geverfd. Tevens ben ik zo gestoord dat ik alle vlokken en zaagsels zelf kleur, voordeel is dan wel dat niet alles exact dezelfde kleur groen heeft, maar wel de juiste kleurennuances heeft.
De koffiemolen is onmisbaar voor het vernalen van stukjes huishoudspons en geverfd zaagsel.
Meer over dit procede later...
Deze foto is heel mooi gelukt, en het is moeilijk te zien of het model of echt is. De trein staat klaar voor vertrek aan het station van Arrnitz. Dit (fictieve) plaatsje dankt zijn naam aan de rivier de Arrnitz welke zijn naam weer dankt aan de drie voorletters van de modelbouwer en het achtervoegsel 'nitz', wat volgens mij beek betekent.
Hier zien we een foto van de lokloods (wat in Sachsen heizhaus heet, omdat de lokomotieven in de loods werden opgestookt en in de loods overnachtten.) en de waterkraan die gemaakt is van enkele stripjes styreen. Let op de overvloedige hoeveelheid bomen en struiken welke een baan echt afmaken.