28 maart 2004
Bezoek SRL
te Rijssen
Goederenwagons
Ook weer een mooi voorbeeld hoe goedkoop de hobby soms kan zijn. Dit is een modelletje van Liliput waarbij de (scheve..) buhnes verwijderd zijn, er wat kabelrollen op het dak zijn toegevoegd plus wat andere extra details, en vervolgens is overgespoten.
Transfers zijn via via verkregen.

Dit wagentje heeft dezelfde oorsprong, maar is verbouwd als manschaftwagen om dient te doen in een ongevallentrein of een onderhoudstrein.
De raampjes zijn op de computer gemaakt en afgedrukt op een transfervel.

Dit is wederom een liliput model, overgespoten en van een inhoud voorzien. De inhoud is een blokje hout met een vulling van.......mat zwart geschilderde, gezeefde kattebakgrit !!
Dus geen gezeur met dure strooimiddelen ala een kapitaal per zakje, maar gewoon voor een paar grijpstuivers een zak kattekleikorrels !!! De korrels worden gemalen met een koffiemolen en daarna gezeeft en gesorteerd. Ook ideaal als ballast tussen de rails.

Dit is het kleinste karretje op de baan. Zwaar verroest lijdt het een statisch bestaan naast een lokloods, alhoewel het gewoon kan rijden.

De specialiteit in Sachsen : Rollwagens. Waarom overladen als je de gehele wagen kan vervoeren ?? In de latere dagen van de smalspoorlijnen ging bijna al het vervoer via rolwagens.

Dit is een zeer grappig wagentje, omdat de bak ervan bestaat uit een gewoon H0 karretje gekocht op de beurs voor een halve appel en een ei. Nij is in de lengte twee door midden gezaagd om de bak smaller te krijgen en daarna op N spoor asjes en draaistellen gezet. Niet geheel prototypisch, maar wel een leuke manier om goedkoop aan materieel te komen.
Grappig detail is dat veel prive smalspoorbedrijfjes ook uit geldgebrek wel een dergelijke grappen uithaalden.

Een gesloten goederenwagon uit de beginperiode. Kort, klein en laag. Dit is een tweedehands Technomodell karretje en de oudere modellen hadden een klein nadeeltje, het gebruikte kunststof had te weinig pigment en daardoor zag het er wat plastikerig uit. Omdat veel modellen van technomodell om een een of andere reden ook vrij duidelijke naden op het dak hebben is dit karretje dus onder handen genomen en overgespoten.

En dit is een open goederenwagonnetje uit de beginperiode. En gezien de kwaliteit van de kunststof is deze dus ook met de airbrush onder handen genomen. De lading is ooit eens op de beurs gekocht.

Dit karretje is uit de productie van Technomodell na de val van de muur, en hoefde dus niet geheel overgespoten te worden. Alhoewel het dakje wel weer de traditionele lasnaad had is deze dus wel onder handen genomen.
De fotodatabase
Nu is er genoeg ruimte op de server om alle foto's op de site te plaatsen. Omdat de 'gewone' site wat meer journalistiek vormgegeven gaat worden en wat verder weggaat van een pure rij foto's is er voor alle foto's een aparte doorzoekbare database gekomen.

Klik op deze regel om naar de fotodatabase te gaan.