28 maart 2004
Bezoek SRL
te Rijssen
Railbussen.
Niet echt uit Saksen, maar wel heel erg leuk zullen we maar zeggen. Deze reed in de Prignitz samen met nog een andere broeder en het leek mij gewoon een leuk model om te bezitten.
Oorspronkelijk een model van BEMO, gekocht in de verkeerde spoorbreedte, en de originele aandrijving, welke toch al matig liep, ging verloren bij het omsporen. Een tweedehands N spoor loopwerkje en een mashima motor met vliegwwiel is nu de aandrijving, en loopt zeer goed. Nadeel is dat de asstand niet geheel klopt, maar daar zie je weinig van.

Deze railbus heeft in werkelijkheid nooit gereden, maar er is rond 1995 wel een voorstel met een 1:1 model van geweest. Omdat ik het zo'n mooi model vond heb ik hem maar nagebouwd.
De aandrijving bestaat uit een tweetal minitrix draaistelletjes en een mashima motor met een enorm vliegwiel op een messing frame. De opbouw is van plasticard.

De Locaalspoor fotodatabase
Nu is er genoeg ruimte op de server om alle foto's op de site te plaatsen. Omdat de 'gewone' site wat meer journalistiek vormgegeven gaat worden en wat verder weggaat van een pure rij foto's is er voor alle foto's een aparte doorzoekbare database gekomen.

Klik op deze regel om naar de fotodatabase te gaan.